2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

36-asis Voyager 1 gimtadienis

Voyager 1, toliausiai nukeliavęs žmogaus sukurtas aparatas
Voyager 1 iš Žemės išskrido rugsėjo 5 dieną, 1977 m. Šis zondas aplankė Jupiterį ir Saturną, taip pat pirmasis nufotografavo šių dviejų planetų didžiuosius palydovus. Yra manoma, kad Voyager 1 Saulės sistemą paliko jau 2012 m., nors dėl to mokslininkai vis dar ginčijasi.

Šis zondas jau nukeliavo 18.7 milijardų kilometrų nuo Žemės. 2010 m. Voyager 1 ėmė trūkti energijos, todėl palaipsniui bus atjungiama jo įranga. Voyager 1 energijos ištekliai turėtų visiškai išsekti apie 2025 m.

2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Mokykis kalbų su Duolingo

Duolingo - tai naujas ir nemokamas būdas mokytis užsienio kalbų kompiuteryje ar savo išmaniajame telefone. Galima mokytis anglų, ispanų, prancūzų, vokiečių, brazilų ar italų kalbų. Tiesa, viena iš šių kalbų jau reikia mokėti, norint mokytis kitų kalbų. Viskas ko reikia, tai tik apsilankyti http://www.duolingo.com ir užsiregistruoti. Taip pat Duolingo galima naudoti ir išmaniajame telefone, programėlę atsisiųsk iš http://www.duolingo.com/mobile.

2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

PhoneRocket - palygink du telefonus

 Dabar telefonų yra tiek daug, kad išsirinkti geriausią gali tapti tikru galvos skausmu. Kad taip nenutiktų - į pagalbą galime pasitelkti http://phonerocket.com. Tai svetainė palyginanti du telefonus, įvertinanti juos balais bei trumpai apie juos aprašanti.